Hidastettua audiota selaimessa - purnukka

purnukka

arkistojen dumppauspaikka.

Hidastettua audiota selaimessa

Kuunteletko koskaan musiikkia hidastettuna tai nopeutettuna? Ja looppaat samaa pätkää monta sataa kertaa koodaillessa? No hyvä, sitten en olekaan niin erikoinen ihminen.

Jo vuosia olen kuunnellut eräitä kappaleita loopilla, hidastettuna tai nopeutettuna, joskus jopa AI:lla lauluvokaalit poistettuna, koodaillessani kunnon flow-tilassa useita tunteja putkeen. Tämän operaation olen tähän asti suorittanut Audacityllä, mutta toisinaan sen availu on kohtalaisen kökköä.

Siispä esittelyssä nyt Hidaste – nopea html5-kyhäys, joka osaa soittaa audiotiedostosta valitsemaasi pätkää loopilla, antamallasi nopeudella ja volyymilla.

Karu nopea käyttöliittymä, mutta ainakin se toimii :)
Karu nopea käyttöliittymä, mutta ainakin se toimii :)

Tämä mööpeli käyttää Wavesurfer-kirjastoa kaikkeen audiotoimintaan aina käppyrän piirtämisestä looppiregioneihin ja itse audion toistamiseen. Selaimen localStorageen tallennetaan viimeisin annettu volyymi ja toistonopeus.

Speksejä

  • Täysin selainpohjainen, mitään dataa ei liiku lankoja pitkin palvelimelle päin
  • Audiofilusta tehdään tylsästi paikallinen blob-objektiosoite
  • Zoomailtava ja klikkailtava looppiregionin valinta ja muokkaus Wafesurferin pluginilla (kosketusnäyttötuesta en osaa sanoa)
  • Helevetin karu käyttöliittymä

ToDo – siis mitä pitäisi lisätä tässä kun joskus...

  • "Muistipaikat" lempparibiisien lempparikohdille ja -nopeuksille
  • Kaiku! Selaimissakin voi nykyään käyttää mm. konvoluutiokaikuja
  • Ehkä jokin localStorage-viritys, jolla voisi tallentaa myös audiodatat selaimeen ettei tarvitse aina latailla uusiksi?

Kokeile itse?

Mene osoitteeseen https://projektit.lehtodigital.fi/hidaste/ ja valitse haluamasi audiotiedosto! Tiedostomuotojen tuki riippunee selaimesta.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia!

Jätä kommentti

Kommentoidessasi ip-osoitteesi ja nimimerkkisi tallennetaan systeemiin.